torstai 3. toukokuuta 2018

Klinikkatunnit syksyllä 2017 ja keväällä 2018

Ollaan tosiaan käyty Kannuksella eläinklinikalla tutustumassa eläinlääkärin työhön. Klinikkatunteja on ollut enemmäkseen syksyllä 2017, mutta niitä jatkettiin vielä keväällä 2018. Tavoitteena olisi vielä mennä syksyllä 2018 tekemään ns. puuttuvat tunnit. Eläinlääkärinä on toiminut Hanna Porthan ja ollemme olleet aina tiistaisin klinikalla.
           Käytännön kautta ollaan päästy hyvin tutustumaan siihen mitä oikeasti eläinlääkärin työ on. Olemme nähneet työn sekä hyvät että huonot puolet eikä ne sitten opinnoissa tule niin yllätyksenä.

Asiakkaina on ollut monenlaisia tapauksia. Enimmäkseen koiria, mutta myös kissoja, hevosia, kaneja ja marsuja. Koirille ollaan tehty rokotuksia, perustarkastuksia, ultria ja tietyissä tapauksissa on poikkeuksellisesti esim. virtsa tutkimus. Aika moni koira on tullut myös kastroitavaksi. Muutamat koirat ovat olleet kuntoutuksessa ja ollaan käyty koirahoitolan puolella vesijuoksumatolla.
          Kissoille ollaan tehty rokotuksia, perustarkastuksia, kastrointeja ja eutanasia. Myös marsuille ollaan tehty perustarkastuksia ja eutanasia.
          Hevosille ollaan tehty raspaus, rokotuksia, ostotarkastus ja tutkittu ontumista yms. Yhdestä hevosesta ollaan myös otettu koepala tutkimuksia varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ähtäri Zoo ja PANDATALO ti 17.4

Tämän viikon tiistaina kävimme vierailemassa Ähtärissä olevassa eläinpuistossa. Päivämme alkoi klo. 8.00 lukiolta bussimatkalla kohti Ähtäri...