torstai 3. toukokuuta 2018

Ähtäri Zoo ja PANDATALO ti 17.4

Tämän viikon tiistaina kävimme vierailemassa Ähtärissä olevassa eläinpuistossa. Päivämme alkoi klo. 8.00 lukiolta bussimatkalla kohti Ähtäriä. Meno matkalla pysähdyimme syömään maittavan lounaan Sedun aikuisopistolle. Saavuttuamme Ähtärin eläinpuistoon suuntasimme ensimmäiseksi pandataloon. Siellä tapasimme Milla Toivolan, joka kertoi meille pandoista tarkemmin (esim. pandat syövät 13-15 kg tai jopa 20kg bambua päivässä!) sekä eläintenhoitajan tehtävistä eläinpuistossa.

Pandoista saimme hyvin paljon tietoa. Pandojen ruokavalio koostuu pääosin bambusta, mutta ainakin tämä Ähtärin panda kaksikko söi myös porkkanoita, omenoita ja Ähtärin omaa tekemää pandakakkua. Pandoja myös opetetaan toimimaan ihmisten kanssa, mm. antamaan ottaa verenpaine. Opettaminen on kuin koiran naksutin koulutus, mutta pandojen kanssa toimitaan pillillä. On hyvä lisäksi mainita, että pandojen kanssa ei koskaan olla samassa tilassa, sillä onhan pandat siltikin petoja vaikka eivät lihaa syökkään.


Yksi asia voi hieman mietityttää. Miksi lähettää pandat toiselle puolelle maapalloa Kiinasta asti? Hyvinhän ne siellä pärjäisivät. Vastauksena onkin pandojen kannan parantaminen välttämällä kaikki mahdolliset riskit. Ajatellaanpa niin, että kaikki pandat olisivat Kiinassa, Kiinan iskee laaja tautiepidemia ja kaikki Kiinassa olevat pandat kuolevat. Tämän vuoksi Kiina lähettää pandoja luotettaville maille ympäri maailmaa.

















Saimme kuulla, että eläintenhoitajan perustutkinnolla voi päästä töihin eläintarhaan. Ähtärissä on myös sellainen käytäntö, että eläintarha on jaettu eri alueisiin (esim. näätäeläimet ja linnut) joita hoitavat samat ja kyseisiin eläimiin perehtyneet hoitajat. Samat tutut hoitajat eivät stressaa eläimiä niin paljoa kuin se, että aina olisi eri hoitaja.

Pandatalon jälkeen saimme kierrellä pari tuntia muualla eläinpuistossa ja näimmekin monta erinlaista eläintä aina uljaasta lumileopardista senttimetrien päässä olevaan suuri kokoiseen hirveen. Tutuistumme moneen oudompaan lajiin kuten visenttiin, takiniin ja aivan ihaniin pikkupandoihin!


Olisihan sinne voinut vaikka jäädä asumaankin, mutta kolmelta meidän oli suunnattava kohti Kannusta. Saavuimme lukiolle vähän jälkeen kuuden, jonka jälkeen päivä loppuikin siihen.

T. Petsit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ähtäri Zoo ja PANDATALO ti 17.4

Tämän viikon tiistaina kävimme vierailemassa Ähtärissä olevassa eläinpuistossa. Päivämme alkoi klo. 8.00 lukiolta bussimatkalla kohti Ähtäri...