tiistai 17. tammikuuta 2017

18.11 Vierailu turkistarhalla

Kello 8.30 nokkamme suuntasivat kohti Luovan turkistarhaa. Ennen kuin menimme tarhalle laitoimme yllemme suojavarusteet, mm. haalarin ja kengän suojat. Hyvin pian huomasimme, että liikkuminen ulkona oli haastavaa, sillä kaikki tiet olivat jäässä eivätkä muoviset kengänsuojat auttaneet lainkaan pystyssä pysymisessä. Ensiksi menimme katsomaan tilaa, jossa säilytettiin tarhan eläimille tarkoitettuja rehuja. Käsittelimme mm. mitä erilaisia ravinteita eläinten ruoka sisältää ja minkälaisia määriä. Rehujen haju oli aika pistävä. Tämän jälkeen suuntasimme ulkona oleville sinikettu tarhoille, sinikettuja pidetiin siis varjotaloissa ja yhdessä häkissä oli 2 kettua. Kettujen häkkiin kuuluin "lattiataso" ja sen lisäksi niin sanottu hylly jonka päälle ketut pystyivät kiipeämään.  Ulkotarhojen jälkeen menimme isossa hallirakennuksessa oleviin minkkitarhoihin. Yhdessä häkissä minkkejä on aina n. 2-4 yksilöä ja ne ovat samasta pentueesta. Minkkien häkkiin kuului ainakin kaksi eri tasoa kiipeilyä varten, sekä oljilla täytetty puinen pesä. Minkkitarhojen jälkeen riisuimme suojavarusteet ja siirryimme sisätiloihin keskustelemaan turkistarhaukseen liittyvistä asioista. Saimme mm. tietää turkistarhan henkilökuntaa, asioita joita kehitetään esim. eläinten ravinto niille sopivimmaksi ja myös muista eri turkistarhan hankkeista.

 Tämä häkki on tarkoitettu ketuille. Häkin avulla voidaan tutkia ulosteen sisältämiä ravinneaineiden määriä, jolloin ruokaa voidaan kehittää eläimille paremmaksi.
Tarhoilla tehdään myös Welfur arviointeja, jotka valvovat eläinten hyvinvointia kokonaisuudessaan. Jos eläinten hyvinvoinnissa on puutteita, turkistilat eivät saa myydä tuotteitaan. Tarhalla käy myös 2 eläinlääkäriä, toinen tutkimus ja toinen kenttäpuolella. Henkilökuntaan kuului myös eläinten jalostusta ja lisääntymistä kehittävä tutkija. Monella turkistarhan henkilökunnasta oli pohjana biologian alan jokin tutkinto.

T. Petsit



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ähtäri Zoo ja PANDATALO ti 17.4

Tämän viikon tiistaina kävimme vierailemassa Ähtärissä olevassa eläinpuistossa. Päivämme alkoi klo. 8.00 lukiolta bussimatkalla kohti Ähtäri...