perjantai 4. marraskuuta 2016

MSO marsut ja cockerspanieli

Seuraavalla viikolla kanien tarkistusten ja käsittelyn jälkeen siirryimme marsuihin. Teimme myös marsuille terveystarkastukset. Terveystarkastus tehtiin kahdelle uros marsulle. Tarkastus aloitettiin tavallisesti tarkastamalla silmät, nenä, hampaat ja korvat. Näiden jälkeen siirryttiin tarkastamaan kynnet, jalat, karva ja yleiskunto, sekä punnittiin ja harjattiin marsut.

                                     
                                                          Marsujen punnitus ja harjaus
Marsujen häkit

                             Marsujen kynnet tarkistettiin kääntämällä marsut tukevasti selälleen
                                           







Marsujen terveystarkastukset sujuivat niin nopeasti että ehdimme vielä tekemään tulotarkastuksen cockerspanieli Oskulle, joka tuli MSO:n koirakenneliin hoitoon. Kennelillä tehdään aina tulotarkastus  hoitoon tuleville koirille, jotta koirien yleinen kunto ja terveys saadaan selville. Samalla myös ilmenee jos koira on esimerkiksi sairas. Näiden tarkastusten avulla ehkäistään siis myös tautien leviäminen eri koirien välillä.

Aloitimme tulotarkastuksen tekemisen Oskulle laittamalla sille kuonokopan (kuonokoppa laitetaan kaikille tarkastettaville koirille, koska koirat eivät ole tuttuja ja emme voi tietää miten ne käyttäytyvät esimerksiksi korvia tarkastettaessa) tarkastamalla tavalliseen tapaan ensin silmät, nenän, hampaat, korvat, jonka jälkeen tarkistettiin turkki, tassut, kynnet ja yleiskunto sekä punnittiin koira. Myös koiran käyttäytyminen arvioitiin, jotta sitä osataan käsitellä sille sopivalla tavalla. Kaikki tiedot kirjattiin ylös mahdollisia myöhempiä toimenpiteitä varten, esimerkiksi kynsien leikkuu tms. Lopuksi siivosimme paikat pesemällä lattiat ja pyyhkimällä pöydät huolellisesti, mikä estää myös mahdollisten tautien leviämistä.

T. petsit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ähtäri Zoo ja PANDATALO ti 17.4

Tämän viikon tiistaina kävimme vierailemassa Ähtärissä olevassa eläinpuistossa. Päivämme alkoi klo. 8.00 lukiolta bussimatkalla kohti Ähtäri...